• blank
 • blank
 • blank

Ленти за депилација со ладен восок
Ленти за тело 20 + 4 парчиња


Откријте ја разликата со Remove лентите за депилација на тело со ладен восок!


blank Цврсти и густи влакна
blank Нормални влакна
blankОсетлива кожа

Без разлика на Вашиот тип на кожа, перфектно се дизајнирани спрема структурата на влакната, Remove лентите за депилација со ладен восок овозможуваат да имате мека и мазна кожа до 4 недели, дури и на дебелите и тврдоглави влакна кои се кратки околу 1,5мм

Remove Cold Body Wax Strips сетот содржи 20 ленти за тело, 2 Pain-Less пред депилациски марамици и 2 Remove после депилациски марамици. Pain-Less марамиците се нова уникатна формула со природни масла кои овозможуваат сигурна и пријатна депилација.

Овозможуваат посигурно и поопуштено искуство при депилација благодарение на посебната природна формула од природните растителни масла, Pain-less марамиците за пред депилација помагаат да се намали непријатното чувство и физичките промени кои можат да настанат во текот и после депилацијата, како осип и иритација. На крај од депилацијата исчистете ја и негувајте ја кожата со After Wax Cleaning марамиците.

blank
blank

 

 • Remove лентите со ладен восок се создадени спрема Вашиот тип на влакна, без оглед на типот на кожа. Има три типа на ленти за:
  - Цврсти и густи влакна
  -  Нормални влакна
  - Осетлива кожа
 • Не содржи росин, парабени, минерални масла и шеќери.
 • Не содржи колофонова смола.
 • Дерматолошки тестирано.
 • 20 ленти за раце и нозе
 • 2 парчиња Pain-less пред-депилациски марамици
 • 2 парчиња пост-депилациски марамици
blank

Со Pain-less марамиците измасирајте го пределот кој ќе го депилирате минимум 10 минути пред да го нанесете восокот. Исто така бидете сигурни дека Вашата кожа е сува и чиста. После 10 минути откако Вашата кожа целосно ја апсорбирала течноста, избришете го пределот со хартиена марамица со што кожата ќе биде целосно сува.

blank

Протријте ги Remove лентите меѓу дланките за да се загреат и лесно одвојат.

blank

Внимателно одвојте ги лентите една од друга.

blank

Цврсто залепете ја лентата која сте ја одвоиле во правец на раст на влакната. И отстранете ги меурчињата под лентата.

blank

Повлечете ја лентата во спротивен правец од растот на влакната, паралелно со Вашата кожа.

blank

Исчистете го пределот што го депилиравте со "After Wax Cleaning" марамчињата.

blank
 • Раце
 • Нозе

* Може да се употребува за сите делови на телото.

* Делови каде восокот не би требало да се употребува.

 • Прочитајте го и следете го даденото упатство и предупредување пред употреба на производот.
 • Пред секоја употреба тестирајте ги Remove лентите, Pain-less пред-депилациски марамици и марамиците за после депилација на мала површина од Вашата нога како би се отстранил ризикот од можна алергиска реакција. Доколку во рок од 24 часа немате реакција може да го употребите поизводот.
 • Бидете сигурни дека кожата Ви е сува и чиста. Ви препорачуваме да користите бебешка пудра после употреба на Pain-less марамиците со што кожата би била целосно сува а депилацијата ефикасна.
 • Лентите може да ги употребувате повеќе пати се додека не ја изгубат лепливоста. Ве молиме немојте да ставате восок на исто место два пати во текот на еден третман, за да одбегнете иритација на кожата.
 • Доколку почувствувате пецкање и чешање веднаш исчистете го восокот од кожата со After Wax Cleaning марамиците и добро измијте ја со вода. Доколку симптомите не престанат јавете се на лекар.
 • Сочувајте го надворешното пакување на прозводот. Доколку земате некаков лек кој влијае на Вашата кожа или имате кожна болест, консултирајте се со Вашиот лекар пред употреба.
 • Не користете го производот доколку сте дијабетичар или ако имате ретиноиден третман.
 • Не употребувајте го восокот на кожа со проширени вени, гребнатини, рани или изгореници од сонце. Не ставајте го восокот на кожа која е склона на алергиски реакции од него.
 • Не голтајте го производот. Во случај на проголтување консултирајте се со Вашиот лекар и покажете му го надворешното пакување.
 • Чувајте го подалеку од дофат на деца.
 • Не употребувајте дезодоранси, парфеми или кој било друг козметички производ 24 часа по депилацијата.
 • Не ја чешајте кожата по депилацијата затоа што може да направите иритација на кожата.

НАШИ ПРОИЗВОДИ

© REMOVE е бранд на TredA. 2016⎪www.tredafmcg.com