• blank
 • blank
 • blank

Ленти со ладен восок
Maxi Сет 52 CT


Истражете ги привилегиите на Remove лентите со ладен восок!


blank Цврсти и густи влакна
blank Нормални влакна
blankОсетлива кожа

Без разлика на Вашиот тип на кожа, дизајнирани се спрема структурата на влакната. Remove лентите со ладен восок со нивното делување овозможуваат да имате мека и мазна кожа до 4 недели, делуваат дури и на дебелите и упорни влакна кои се кратки околу 1,5 мм.

Лентите ги има во 3 различни типа, за "тенки и ретки влакна“, "нормални влакна“ и "густи и упорни влакна“. Ги има во 4 различни големини. Ленти за тело, лице, пазуви и бикини зона. Овозможуваат едноставно користење, едно пакување содржи 20 ленти за тело, 8 за лице, 8 за под пазуви и 8 за бикини зона, како и 4 марамици за намалување на болката и 4 за после депилација.

Овозможуаат посигурно и поопуштено искуство при депилација благодарение на посебната природна формула од природните растителни масла, Pain-less марамиците за пред депилација помагаат да се намали непријатното чувство и физичките промени кои можат да настанат во текот и после депилацијата, како осип и иритација. На крај од депилирањето исчистете ја и негувајте ја кожата со After Wax Cleaning марамиците.

 

 • Remove лентите со ладен восок се создадени спрема Вашиот тип на влакна, без оглед на типот на кожата. Има три типа:
  - Тенки и ретки влакна
  - Нормални влакна
  - Цврсти и густи влакна
 • Не содржи росин, парабени, минерални масла и шеќери.
 • Дерматолошки тестирано.
 • 20 Ленти за тело
 • 8 Ленти за лице
 • 8 Ленти за под пазуви
 • 8 Ленти за бикини зона
 • 4 Pain-less пред-депилациски марамици
 • 4 Remove марамици за после депилација
blank

Со Pain-less марамиците измасирајте го пределот кој ќе го депилирате минимум 10 минути пред да го нанесете восокот. После 10 минути откако Вашата кожа целосно ја апсорбирала течноста, избришете го пределот со хартиена марамица со што кожата ќе биде целосно сува.

blank

Протријте ги Remove лентите меѓу дланките за да се загреат и лесно одвојат.

blank

Пополека одвојте ги лентите една од друга.

blank

Цврсто залепете ја лентата која сте ја одвоиле во правец на раст на влакната. И отстранете ги меурчињата под лентата.

blank

Повлечете ја лентата во спротивен правец од растот на влакната, паралелно со Вашата кожа.

blank

Исчистете го пределот што го депилиравте со "After Wax Cleaning" марамиците.

blank
 • Лице
 • Под пазуви
 • Бикини зона
 • Тело

* Може да се употребува за сите делови на телото.

* Делови каде восокот не би требало да се употребува.

 • Прочитајте го и следете го даденото упатство и предупредување пред употреба на производот.
 • Пред секоја употреба тестирајте ги Remove лентите, Pain-less пред-депилациските марамчиња и марамчињата за после депилација на мала површина на Вашата нога како би се отстранил ризик од можна алергиска реакција. Доколку во рок од 24 часа немате реакција може да го употребите производот.
 • Бидете сигурни дека кожата Ви е сува и чиста. Ви препорачуваме да користите бебешка пудра после употреба на Pain-less марамиците со што кожата ќе е целосно сува и депилацијата ефикасна.
 • Лентите може да ги употребувате повеќе пати се додека не ја изгубат лепливоста. Ве молиме немојте да ставате восок на исто место два пати во текот на еден третман, за да одбегнете иритација на кожата.
 • Доколку почувствувате пецкање и чешање веднаш исчистете го восокот од кожата со After Wax Cleaning марамиците и добро измијте ја со вода. Доколку симптомите не престанат јавете се на лекар.
 • IМоже да се користат за нозе, раце, под пазуви и бикини зоната. Немојте да го ставате восокот околу очи, брадавици или гениталното подрачје.
 • Нормално е да имате осип кратко време после депилацијата.
 • Сочувајте го надворешното пакување на прозводот. Доколку земате некаков лек кој влијае на Вашата кожа или имате кожна болест, консултирајте се со Вашиот лекар пред употреба.
 • Не користете го производот доколку сте дијабетичар или ако имате ретиноиден третман.
 • Не употребувајте го восокот на кожа со проширени вени, гребнатини, рани или изгореници од сонце. Не ставајте го восокот на кожа која е склона на алеркиски реакции од него.
 • Немојте да го користите производот за други намени освен депилација.
 • Не голтајте го производот. Во случај на проголтување консултирајте се со Вашиот лекар и покажете му го надворешното пакување.
 • Чувајте го на ладно и суво место, вон дофат на деца.
 • Не употребувајте дезодоранси, парфеми или било кој друг козметички производ 24 часа по депилацијата.
 • Не ја чешајте кожата по депилацијата затоа што може да направите иритација на кожата.

НАШИ ПРОИЗВОДИ

© REMOVE е бранд на TredA. 2016⎪www.tredafmcg.com