• blank
 • blank
 • blank

Multi Action
Липосолубилен Восок За Влакна и Митесери


Отстранете ги митесерите, влакната во уши,нос и на лице само со еден производ.

Multi Action е специјално дизајниран за да се отстранат митесерите и влакната од лицето. Самостојно можете да го нанесете восокот на Т зоната, внатрешноста на уво или нос, на многу брз и едноставен начин.

Multi Action може да се загрее на повеќе начини. Лесно се отстрануваат митесерите и влакната од лицето без употреба на ленти.

Шпатулата која овозможува едноставно и лесно нанесување на различни предели е патентирана и има три апликатори за:''внатрешноста на носот'', ''внатрешноста на увото'' и за ''широка површина''. Од хигиенски причини во едно пакување има 6 шпатули.

 

 • Погоден е за употреба на жени и мажи
 • Восок на база на масла за отстранување на влакна и митесери
 • Ефикасно отстранување на влакна од 4 предели
 • Отстранување на митесери од Т зоната
 • Може да се користи без ленти за влакната околу усните и за влакната на лицето
 • Специјално дизајнирана шпатула за внатрешноста на носот и увото.
 • Може да се загрева во сите видови на печки.
 • Восокот после апликација се стврдувa и се отстранува без ленти.
 • Се лепи само на влакна.
 • Се произведува од вистински пчелин восок.
 • Не содржи ресин, парабен, минерални масла и шеќер.
 • Дерматолошки тестирано.
 • 1 Кутија Липосолубилен Восок 80мл
 • 4 Заштити за усни, налепница со бркови
 • 6 Remove после депилациски марамици
 • 6 (3 апликатори со различни врвови) шпатули
 • 1 Упатство за употреба
blank Обична печка: Не го ставајте производот во веќе загреана печка. Откако ќе го ставите восокот во печка, вклучете ја да загрева. Водете сметка да не ја загреете печката преку 100⁰С. Кога восокот ќе се растопи во густина на мед, спремен е за употреба.
blank Микробранова печка: IАко сакате да го загреете восокот во микробранова печка, наместете ја( мах на 600W) и загревајте 6 минути. Доколку нема подесување на силата, се иде на највисоко ниво и загревајте 3 минути. Ако восокот не е течен, продолжете со загревањето во интервали од 1 мин., додека не настане густина на восок. Восокот не смее да биде потопол од 54⁰. Доколку во пакувањето останало помалку од пола од количината на восокот од првата употреба, загревајте го максимум 2 минути.
blank Топла вода: If Ако сакате да го загреете восокот во топла вода, ставете го во неа, така да не преминува преку содржината на производот и загревајте додека не биде со густина како мед.


Во секој процес на загревање, држете ја амбалажата затворена и не земајте го загреаниот восок со голи раце. Не фаќајте го производот без заштитни ракавици како би ги заштитиле рацете од изгореници.


Шпатула: Во пакетот има 6 шпатули со 3 различни врвови. ''Конусен облик'' на шпатула дизајниран за надворешно уво, ''полукружен облик'' за нос и ''широк облик'' за Т зона, усни и образи.

Имаат сигурносен прстен под врвот на шпатулата со продолжеток со ''конусен облик'' за уво и продолжеток во облик на ''полутопка'' за нос. Во текот на употреба овие сигурносни препреки треба да останат надвор од увото и носот и не треба да се употребува сила. Доколку шпатулата се користи така што сигурносниот прстен влезе во увото и носот, производот може да предизвика оштетување на нежното ткиво од носот и увото при отстранување на влакната.

Можете да ги употребувате Remove After Wax Cleaning марамиците за чистење после употреба на шпатулата. Бидете сигурни дека се исчистени употребените продолжетоци. Не оставајте ја шпатулата во кутијата после употреба. 

Марамици за чистење: Во пакувањето има 6 Remove After Cleaning марамици. Употребите една марамица за чистење на сите подрачја после отстранување на несаканите влакненца во носот и надворешниот дел од увото. Препорачуваме да користите нова марамица за другите делови на лицето и Т зоната.

Т зона:

blank

За лесна употреба, густо нанесете восок загреан до густина на мед, со рамниот дел од шпатулата на митесерите и околу носот, како што е прикажано на слика-1. На ист начин нанесете дебел слој на восок на митесерите и влакната на местото помеѓу веѓите, почнувајќи од носната коска кон пределот помеѓу веѓите.

blank

После нанесување на производот почекајте минимум 30 секунди или максимум 60 секунди додека не стане тврд. Изгребете го со нокт стврднатиот восок почнувајќи од местото каде што сте завршиле со нанесување, се додека не можете да го фатите со прстите. Цврсто држете го крајот и повлечете во еден потег спротивно од правецот на раст на влакненцата, како што е прикажано на слика - 2.


Околу усните:

blank Ненесете го производот кој е со густина на мед на несаканите влакненца околу усните во правец на раст на влакната, како што е прикажано на слика - 3. Можете да ја повторите истата постапка и за несаканите влакненца на брадата во правец на раст на влакната. Оваа метода важи само за жени. Производот не треба да се употребува за отстранување на брада кај мажите.
blank После нанесување на производот почекајте минимум 30 секунди или максимум 60 секунди додека не стане тврд. Изгребете го со нокт стврднатиот восок почнувајќи од местото каде што сте завршиле со нанесување, се додека не можете да го фатите со прстите. Цврсто држете го крајот и повлечете во еден потег спротивно од правецот на раст на влакненцата, како што е прикажано на слика - 4.


На образи:

blank Ненесете го производот кој е со густина на мед околу несаканите влакненца околу јагодичната коска во правец на раст а влакната, како што е прикажано на слика- 5. Оваа метода важи само за мажи. На жените не им се препорачува нанесување на восок на ова подрачје доколку претходно не употребувале.
blank После нанесување на производот почекајте минимум 30 секунди или максимум 60 секунди додека не стане тврд. Изгребете го со нокт стврднатиот восок почнувајќи од местото каде што сте завршиле со нанесување, се додека не можете да го фатите со прстите. Цврсто држете го крајот и повлечете во еден потег спротивно од правецот на раст на влакненцата, како што е прикажано на слика - 6.

Нос:

blank Пред употреба на производот бидете сигурни дека е суво местото откако претходно сте ги исчистиле носниците со сапун и измиле со чиста вода. Можете да ставите налепници со бркови кои ги има во производот, како би се спречило размачкување на восокот на горниот дел од усните. Пред внесување на шпатулата во носницата, турнете ја кожата над усните спрема доле како би се рашириле носниците како што е прикажано на слика - 7.
blank Апликаторот со знак за нос потопете го во восок со густина на мед, така што врвот и сигурносниот прстен се покриени со течен восок.
blank Потопениот врв на шпатулата вметнете го во носницата така што сигурносниот прстен остане надвор од носницата како што е прикажано на слика - 9. Држете ја шпатулата во носницата минимум 30 секунди, максимум 60 секунди, со што би се стврднал восокот. Можете да нанесете восок во двете носници истовремено. Стврднатиот восок ќе ја држи шпатулата во носницата.
blank Откако ќе се стврдне восокот, повлечете ја шпатулата према доле паралелно со својата кожа, во еден брз потег како сто е прикажано на слика - 10. Никогаш не нанесувајте го производот повеќе пати во иста носница.


Уво:

blankПред користење на восокот за отстранување на влакненца во надворешниот дел од увото, осигурајте се дека е сув тој предел откако ќе го исчистите со сапун и чиста вода. Потопете го врвот на шпатулата со знак со уво во производот со густина на мед, така што главата на шпатулата и сигурносниот прстен ќе се покриени со восок, како што е прикажано на слика - 11.
blank Потопениот врв на шпатулата вметнете го во надворешниот дел од увото така што сигурносниот прстен остане надвор од увото како што е прикажано на слика- 12. Држете ја шпатулата цврсто во надворешниот дел од увото минимум 30 секунди, максимум 60 секунди со што би се стврднал восокот. Можете да нанесете восок на двете уши истовремено. Стврднатиот восок ќе ја држи шпатулата во надворешниот дел од увото.
blank Откако ќе се стврдне восокот, повлечете ја шпатулата према доле паралелно со својата кожа, во еден брз потег како сто е прикажано на слика - 13. Никогаш не нанесувајте го производот повеќе пати во иста носница.
blank
blank
 • Т зона
 • Носот
 • Лице
 • Околу усни

 • Т зона
 • Inner Ear
 • Носот
 • Around Cheeks

* Може да се употребува за сите делови на телото.

* Немојте да го употребувате на осетливата зона околу очите.

 • Пред употреба прочитајте го упатството за употреба и следете ги иструкциите за употреба на производот.
 • Пред секоја употреба, тестирајте го производот на мал дел од кожата 24 часа пред да го употребувате, за да се избегне алергиска реакција на истиот. Ако во рок од 24 часа не се појават нусефекти може да го употребувате производот. Доколку почувствувате пецкање, чешање или затегнување на кожата тоа значи дека сте алергични. Во тој случај исчистете го тој предел и добро измијте го со ладна вода.
 • Чувајте го производот вон дофат на деца.
 • За надворешна употреба.
 • Do not swallow the product and avoid contact with eyes. If you swallow the product or in case of eye contact, rinse with water and seek medical advice with product's package.
 • Не го употребувајте без дозвола од стручно лице доколку сте имале било каков дерматолошки третман како пилинг или ласерски третман на кожата.
 • Не употребувајте го производот без лекарска дозвола доколу сте имале операција на носот или друга естетска операција во последните 12 месеци.
 • Не употребувајте го производот на проблематични предели, како изгореници, рани и гребнатини на кожата.
 • Времето потребно за загревање на производот во микробранова печка зависи од јачината на истата.
 • Ако го загревате производот во микробранова печка или нормална рерна, почекајте покрај рерната.
 • Производот не е погоден за дијабетичари, трудници и пациенти со ретиноиден третман.
 • Пред употреба секогаш проверете ја топлината и конзистенцијата на восокот. Ако Вашата кожа е изгорена после употребата, држете ја изгорената површина под млаз на ладна вода 3 минути. Доколку остане изгореницата, веднаш побарајте лекарска помош
 • Не вметнувајте ја безбедносната бариера во ноздрите и надворешното уво, додека го аплицирате производот во истите. Безбедносните бариери спречуваат да не дојде до повредување на чувствителните предели во носот и увото. Доколку се заглави во тие предели може да Ве повреди.
 • Немојте да го држите производот на кожата повеќе од 1 минута, бидејќи ќе се стврдне. Може да пукне при влечење или да останат остатоци кои можат да се отстранат со Постдепилациските марамчиња.
 • После употреба нормално е да почувствувате чешање на Вашата кожа. Доколку чешањето е постојано и чувствувате како да Ви гори кожата, аплицирајте ладни компреси на тој предел и побрајте лекарска помош.
 • Не ставајте го восокот на исто место повеќе пати. Можете да предизвикате иритација и воспаление на кожата.
 • Одбегнувајте изложување на сонце и употреба на крема и козметички производи 12 часа после употреба.

НАШИ ПРОИЗВОДИ

© REMOVE е бранд на TredA. 2016⎪www.tredafmcg.com