• blank
 • blank
 • blank

Retouch Pen
Молив со восок


Нов и едноставен начин на обликување на Вашите веѓи и отстранување на влакната од лицето!


blank Цврсти и густи влакна
blank Нормални влакна
blankОсетлива кожа

Специјално дизајниран за веѓи и пределот околу усните. Retouch Pen овозможува многу лесно да се обликуваат веѓите.

Тоа е иновативен производ од вистински пчелин восок, кој овозможува да се употреби каде и кога сакате на брз, едноставен и ефикасен начин.

Retouch Pen може да го носите каде и да одите и да се ослободите од влакната на лицето за неколку минути со негова едноставна примена.

Retouch Pen е патентиран производ и сите права се задржани.

 

 • 100% восок на база на природни масла
 • Не треба да се загрева
 • Ергономски апликатор
 • Прецизно дозирање со механизам на вртење
 • Минимум 20 дози за апликација
 • Прецизни линии со смарт апликатор
 • Направен од вистински природен пчелин восок.
 • Не содржи росин, парабени, минерални масла и шеќери.
 • Дерматолошки тестиран.
 • 1 Молив со восок за лице 4млm
 • 2 Remove марамици за после депилација
 • 20 Ленти за восок
 • 1 Упатство за употреба

Совети:

* Ако немате искуство во обликување на веѓи, не е препорачливо дса се употребува моливот за таа намена, туку за употреба на веќе обликуван предел околу веѓите.

* Влакната треба да бидат најмалку 1,5мм долги за да може да се отстранат.

* Местото на апликација треба да е суво и чисто пред употреба.

* Во текот на депилација внимавајте восокот да го нанесете во правец на раст на влакната и да го отсраните во спротивен правец од растот на влакната.

* Исчистете го пределот кој е депилиран со After Wax Cleaning марамиците.

Пред употреба:

Шминка или крема на Вашата кожа ќе ја наруши правилната употреба, затоа пред депилација, исчистете го пределот на кој сакате да го нанесете восокот.

Припрема на моливот со восок:

blankДржете го производот на собна температура, пополека свртете го механизмот под моливот додека не излезе доволна количина на восок надвор од моливот. (Слика-1)

Доколку претходно не сте користеле восок за обликување на веѓи, Ви препорачуваме да го задржите постоечкиот облик.

Нанесување:

blank Ненесете го моливот во пределот кој е надвор од формата на веѓите во правец на раст на влакната, како што е прикажано на Слика - 2. Исто така нанесете го во правец на раст на влакната и околу лицето и усните.
blank Цврсто притиснете ја лентата во правец на раст на влакната, како што е прикажано на слика-3.
blank Затегнете ја кожата со една рака а со другата отстранете го восокот во спротивен правец на раст на влакната, како на Слика-4.
blank При депилацијата повлечете ја лентата со единствен брз потег и паралелно со Вашата кожа, како на Слика - 5.


За да го исчистите остатокот од восок од кожата употребете ги Remove After Wax Cleaning марамиците или пак бебешко масло.

blank
 • Пазуви
 • Раце
 • Бикини зона
 • Нозе
 • Тело

* Може да се употребува за цело лице и под брадата

* Немојте да го употребувате на осетливата зона околу очите.

 • Секогаш прочитајте го упатството пред употреба на производот.
 • Производот е за надворешна употреба.
 • Немојте да го загревате производот во микробранова печка или некој друг уред.
 • Дијабетичари, стари и ретиноидни пациенти не треба да го користат восокот.
 • Доколку непосредно пред депилацијата сте направиле пилинг, ласерски или дерматолошки третман на кожата, немојте да го употребите производот.
 • Не користете го восокот на гребнатини, рани или изгоретини, ниту пак на кожа која е склона на алергиски реакции.
 • Не користете ги восокот или марамиците во предел околу очи, брадавици или генитален предел, ниту пак на кожа која е склона на алергиски реакции.
 • Пред секоја употреба тестирајте ги восокот и марамиците на мала површина. Доколку немате никаква реакција во текот на 24 часа, продолжете со користење.
 • Не користете го производот после туширање или миење раце. Почекајте барем 15тина минути за кожата да е целосно сува.
 • 24 часа после депилацијата не употребувајте лосиони или било какви козметички производи.
 • Чувајте го на ладно и суво место, вон дофат од деца.

НАШИ ПРОИЗВОДИ

© REMOVE е бранд на TredA. 2016⎪www.tredafmcg.com