• blank
 • blank
 • blank

Smart Roll-on
систем со греач


Се што Ви е потребно за сигурна и опуштена депилација!

Smart roll-on системот е посебен производ кој вклучува се што е потребно за опуштена и безболна депилација... Постапката за депилација е олеснета со "Smart Cartridge Heater", "Smart Wax Roll-оn Liposoluble Wax", ''Remove Pre Wax Preparation Wipe" , "Remove After Wax Cleaning Wipe" и "Remove Waxing Strip".

blank Pain- Less пред депилациските марамици, овозможуваат сигурна и безболна депилација со формула добиена од природни растителни масла.
blank Загревањето е брзо и хомогено за разлика од традициналните начини, благодарение на патентираниот систем на загревање "Remove Heater".
blank Промена на бојата покажува дека восокот е спремен за употреба. Roll-on Smart Cartrige ја враќа првобитната боја кога восокот е оладен благодарение на патентираната технологија. Со тоа ни покажува дека восокот треба повторно да се загрее. Виолетова за загревање, розева за користење.
blankSmart Roll-on Cartridge овозможува едноставна, брза и практична примена со својот ергономски систем од 360° степени.
blankБез разлика на Вашиот тип на кожа Remove Smart Roll-on со восок овозможува да имате мека и нежна кожа во текот на 4 седмици, дури и кога валкненцата се цврсти и упорни и долги 1,5 мм. Производот не содржи Росин ресин кој предизвикува иритација на кожата, парабени, минерални масла и шеќер.
blank Remove лентите за депилација ја зголемуваат ефикасноста на депилацијата со својата силна и специјална текстура.
blank

Remove After Wax Cleaning марамиците на крај од депилацијата ја чистат и негуваат кожата.

 

 • Smart патронот ја менува бојата кога е спремен за употреба
 • Краткото време на загревање го штеди Вашето време
 • Не содржи росин ресин, парабенi, минерални масла и шеќерi.
 • Дерматолошки тестиран.
 • 1 Електричен греач + 1 кабел
 • 1 Smart Roll-on патрон
 • 4 Pain-less Пред депилациски марамици
 • 4 Remove марамици за после депилација
 • 10 ленти за депилација (7см x 25см, вкупно 2,5м)
blank Пред користење на Smart Roll-on восокот, нанесете ги Pain-less пред-депилациските марамици за да ја ублажите болката. Втријте го местото кое ќе го депилирате и почекајте најмалку 10 минути.s.
blankПред загревање отворете го капакот од патронот во правец спротивен од правецот на стрелките од часовникот. После отстранување на сигурносниот капак затворете го во правец на движење на стрелките од часовникот. Вклучете го греачот во струја и поставете го восокот во него. Кога ќе се загрее восокот од виолетова преминува во розева боја, тоа значи дека восокот е течен и врел. Можете да нанесете восок на вашата кожа после вадење од уредот или додека е во уредот.
blankНанесете тенок слој на восок на кожата во правец на раст на влакната. Ако нанесете дебел слој на восок резултатот од депилацијата ќе биде лош.
blankОткако ќе го нанесете восокот на кожата поставете ја лентата со јак притисок во правец на раст на влакната. Држете ja кожата цврсто со едната рака и брзо повлечете ја лентата во спротивен правец од растот на влакната. Доколку останале влакненца вратете ја повторно и брзо повлечете.
blank PИсклучете го уредот после употреба. После депилација исчистете го восокот со марамиците за после депилација. Доколку немате марамици можете да употребите и друго масло за отстранување на восокот или бебешко масло.
blank
 • Под пазуви
 • Раце
 • Бикини зона
 • Нозе
 • Тело

* Може да се употребува на сите делови од телото освен на лицето.

* Делови каде восокот не би требало да се употребува.

 • Прочитајте и следете ги упатствата пред употреба на производот.
 • Никогаш не го употребувајте производот со вода или за време на туширање или на влажни места. Не заборавајте да го исклучите уредот после депилација.
 • Пред секоја употреба, тестирајте го производот на мала површина од кожата како би се отстранила можност од појава на алергија. Доколку немате никакви нуспојави во 24 часа, можете да го употребувате производот.
 • Бидете сигурни дека кожата е чиста и сува. Ви препорачуваме да употребите бебешка пудра после влажните марамици со што депилацијата ќе е поефикасна.
 • Доколку осетите пецкање или чешање веднаш исчистете го восокот на кожата со After Wax Cleaning марамиците и исчистете со ладна вода. Доколку симптомите не престанат, јавете се на лекар.
 • Не ставајте восок на исто место повеќе пати. Можете да предизвикате иритација и воспаление на кожата.
 • Може да се употребува на нозе, раце, лице, пазуви и бикини зоната.
 • Нормално е да се појави осип кратко после депилацијата.
 • Сочувајте го надворешното пакување. Доколку имате проблем со кожата или кожна болест, Ве молиме да се посоветувате со Вашиот лекар пред употреба.
 • Восокот не е погоден за дијабетичари, стари ретиниоидни пациенти. Не е наменет за пределот околу очите, брадавиците и гениталниот предел.
 • Не ставајте восок на гребнатини, рани или изгореници. Не ставајте восок на кожа која е склона на алергиски реакции.
 • Не користете го производот за други намени освен депилација.
 • Не голтајте го производот. Доколку дојде до проголтување одма јавете му на Вашиот лекар и покажете му го надворешното пакување.
 • Чувајте го на ладно и суво место, вон дофат на деца.
 • После депилација почекајте 24 часа пред уpотреба на дезодоранси или парфеми.

Уживај во безболната депилација со Pain-less пред-депилациските марамици!

Pain-less пред депилациските марамици со природен анестетик, овозможуваат сигурна и безболна депилација со формула добиена од природни растителни масла. Тоа помага да се намали непријатното чувство кое може да се појави во тек на депилацијата , како и да спречи појава на осип , црвенило и иритација на кожата после депилација.

 • Бидете сигурни дека Вашата кожа е сува и чиста пред да почнете со апликација.
 • Раширете ја марамицата на пределот кој сакате да го депилирате и со масирање нанесете ја течноста од марамиците се додека кожата не ја впие. Почекајте 10 минути како Вашата кожа во целост ќе го апсорбира маслото од марамицата. Маслото помага да се намали непријатното чувство кое може да се појави во тек на депилацијата, како и да се спречи појава на осип, црвенило и иритација на кожата после депилација.
 • Исушете ја кожата со чист памук или марамица барем 10 минути.
 • Доколу ставите бебешка пудра на тој предел, кожата побрзо ќе се исуши и депилацијата ќе е поефикасна.
 • Можете во исто време да нанесете влажна марамица и да го загревате восокот со што би заштедиле на време.

НАШИ ПРОИЗВОДИ

© REMOVE е бранд на TredA. 2016⎪www.tredafmcg.com