• blank
 • blank
 • blank

Smart Wax Roll-on
восок во патрони


Загревање во виолетова, користење во розева боја благодарение на патронот кој ја менува бојата!


blank Цврсти и густи влакна
blank Нормални влакна
blank Осетлива кожа

Депилацијата е сигурна и безболна со Smart Roll-on сетот кој содржи Removе Roll-on патрон кој ја менува бојата кога е подготвен за употреба, Pain-less пред-депилациските марамици и Remove марамиците за после депилација.

Без разлика на типот на кожата, Smart Roll-on восокот има 3 различни видови: за ''тенки и ретки влакна'', ''нормални влакна'' и ''цврсти и густи'' влакна. Промената на бојата покажува дека восокот е спремен за употреба а враќање на првобитната боја кога ќе се олади е нова патентирана технологија. Загревање во виолетова а користење во розева боја.

Remove Roll-on патронот овозможува едноставна, брза и практична примена со својот ергономски ролер од 360 ⁰ степени.

Уникатната формула на восокот не содржи росин ресин смола која најчесто предизвикува иритација. Исто така производот е без парабени, минерални масла и шеќери.


Pain-less пред-депилациските марамици, Roll-on пакетот кој менува боја и системот за загревање на патронот се патентиран производ и не смее да се копира. Сите права се задржани.

blank Загревањето е брзо и хомогено за разлика од традиционалните начини, благодарение на патентираниот систем на загревање "Remove Heater"
blank Промена на бојата покажува дека восокот е спремен за употреба. Smart Roll-on патронот ја враќа првобитната боја кога восокот почнува да се лади, благодарение на патентираната технологија. Со што покажува дека восокот треба повторно да се загрее. Виолетова за загревање, розева за употреба.
blank Remоve Roll-on Smart патрон овозможува едноставна, брза и практична примена со својот ергономски ролер од 360° степени.
blank Без разлика на Вашиот тип на кожа Remove Smart Roll-on со восок овозможува да имате мека и нежна кожа во текот на 4 седмици, дури и кога валкненцата се цврсти и упорни и долги 1,5 мм. Производот не содржи Росин ресин кој предизвикува иритација на кожата, парабени, минерлани масла и шеќер.

 

 • Smart патронот ја менува бојата кога е спремен за употреба
 • Краткото време на загревање го штеди Вашето време
 • Не содржи росин ресин, парабени, минерални масла и шеќери.
 • Дерматолошки тестирано
 • 1 Roll-on 100мл
blank Пред користење на Smart Roll-on восокот, аплицирајте ги Pain-less марамиците за намалување на болката на местото кое сакате да го депилирате. Течноста од марамиците мора да остане на кожата најмалку 10минути.
blankПред загревање отворете го капакот од патронот во правец спротивен од правецот на стрелките од часовникот. После отстранување на сигурносниот капак затворете го во правец на движење на стрелките од часовникот. Препорачуваме да користите Remove специјално дизајниран греач. Доколку немате греач можете да го загреете во микробранова печка ( 3 минути на најјака температура) или во врела вода. Ако го загревате со греач, бојата на патронот ќе се промени кога восокот ќе е во течна состојба.
blankНанесете тенок слој на восок на кожата во правец на раст на влакната. Ако нанесете подебел слој на восок, резултатите од депилацијата ќе бидат лоши.
blankОткако ќе го нанесете восокот на кожата поставете ја лентата со јак притисок во правец на раст на влакната. Држете ја цврсто со едната рака и брзо повлечете ја лентата во спротивен правец од растот на влакната. Доколку останале влакненца вратете ја повторно и брзо повлечете.
blank После депилација исчистете го восокот со марамиците за после депилација. Доколку немате марамици можете да употребите и друго масло за отстранување на восок или бебешко масло.
blank
 • Под пазуви
 • Раце
 • Бикини зона
 • Нозе
 • Тело

* Може да се употребува на сите делови од телото освен на лицето.

* Делови каде восокот не би требало да се употребува.

 • Прочитајте и следете ги упатствата пред употреба на производот.
 • Доколку користите Remove Smart греач немојте да бидете во контакт со вода. Никогаш не го користите производот со вода, за време на туширање и влажни места. Не заборавајте да го исклучите уредот после депилирање.
 • Пред секоја употреба, тестирајте го производот на мала површина од кожата како би се отстранила можност од појава на алергија. Доколку немате никакви нуспојави во 24 часа, можете да го употребувате производот.
 • Бидете сигурни дека кожата е чиста и сува. Ви препорачуваме да употребите бебешка пудра после влажните марамици со што депилацијата ќе е поефикасна.
 • Доколку осетите пецкање или чешање веднаш исчистете го восокот на кожата со After Wax Cleaning марамиците и исплакнете со ладна вода. Доколку симптомите не престанат, јавете се на лекар.
 • Не ставајте восок на исто место повеќе пати. Можете да предизвикате иритација и воспаление на кожата.
 • Може да се употребува на нозе, раце, лице, пазуви и бикини зоната.
 • Нормално е да се појави осип кратко после депилацијата.
 • Сочувајте го надворешното пакување. Доколку имате проблем со кожата или кожна болест, Ве молиме да се посоветувате со Вашиот лекар пред употреба.
 • Восокот не е погоден за дијабетичари, стари ретиниоидни личности. Не е наменет за пределот околу очите, брадавиците и гениталниот предел.
 • Не ставајте восок на гребнатини, рани или изгореници. Не ставајте восок на кожа која е склона на алергиски реакции.
 • Не користете го производот за други цели освен депилација.
 • Не голтајте го производот. Доколку дојде до проголтување веднаш јавете му на Вашиот лекар и покажете му го надворешното пакување.
 • Чувајте го на ладно и суво место, вон дофат на деца.
 • После депилација почекајте 24 часа пред употреба на дезодоранси и парфеми.
 • Немојте да го чешате депилираното место поради можна иритација.

НАШИ ПРОИЗВОДИ

© REMOVE е бранд на TredA. 2016⎪www.tredafmcg.com