• blank
 • blank
 • blank

Squeeze Wax
Ладен восок за депилација


Нема потреба од загревање! Стисни и оди!


blank Цврсти и густи влакна
blank Нормални влакна
blank Осетлива кожа

Специјално дизајниран за ефикасна и едноставна депилација на сите делови од телото. Можете да го аплицирате директно на Вашата кожа без претходна подготовка или загревање. Иновативен производ произведен од 100 % природен пчелин восок кој со своите карактеристики можете да го користите каде сакате и кога сакате, брзо и едноставно.

Squeeze Wax е осмислен за поедноставна депилација. Се нанесува директно на кожата без припрема и загревање. Благодарение на специјалната глава на апликаторот лесно се аплицира во тенок слој на кожата. Ладниот восок не содржи шеќер и со тоа не ги храни влакната и не ги згуснува. Кожата ќе Ви биде мазна и до 4 седмици.

 

 • Remove ладниот восок за депилација е наменет за сите видови на кожа. Има три вида:
  - Цврсти и густи влакна
  - Нормални влакна
  - Осетлива кожа
 • Не содржи росин, парабени, минерални масла и шеќери.
 • Не содржи колофонова смола.
 • Дерматолошки тестирано.
 • Squeeze Wax од 100 мл
 • Апликатор

Употреба:

blank Кожата да Ви биде сува и чиста пред нанесување на восокот. Восокот при нанесување да се чува на собна температура (22-24⁰ C). Доколку се наоѓате во поладна просторија од препорачаната температура, загрејте го восокот неколку минути во топла вода. Доколку пак восокот бил во потопла просторија, оладете го на собна температура. НЕ ЗАГРЕВАЈТЕ го во микробранова печка! Отстранете ја сигурносната фолија и поставете го апликаторот за нанесување вртејќи го во правец на стрелките од часовникот.
blank Нанесете го восокот истискувајќи го од тубата во правец на раст на влакната во тенок слој.
blank Хартијата за депилација ставете ја над восокот кој го нанесовте и притиснете.
blankСо една рака затегнете ја кожата а со другата брзо повлечете ја хартијата во обратен правец од растот на влакната.
blank Остатокот од восокот од кожата отстранете го со Remove post- депилациските марамчиња, бебешко масло или маско за отстранување на восок.

Совети:

* Пред употреба на производот прочитајте ги сите предупредувања и упатството. Тестирајте го Ладниот восок на мал дел од кожата 24 часа пред употреба, со што би спречиле ризик од алергиска реакција.

* Немој да го користите доколку се појави било каква реакција или црвенило на кожата. Доколку не се појави алергиска реакција. Вашата кожа е спремна за употреба на восокот..

* Чувајте го подалеку од дофат на деца и од директна сончева светлина.

blank


 • Раце
 • Нозе
 • Прочитајте го и следете го даденото упатство и предупредување пред употреба на производот.
 • Тестирајте го Ладниот восок на мал дел од кожата 24 часа пред употреба, со што би спречиле ризик од алергиска реакција. Доколку не се појави алергиска реакција. Вашата кожа е спремна за употреба на восокот.
 • Доколку почувствувате печење и чешање веднаш исчистете го восокот од кожата со пост-депилациските марамици и добро измијте ја кожата со вода. Доколку симптомите не престанат јавете се на лекар.
 • Не го употребувајте на нежни делови од телото. Може да го користите на нозе, раце, под пазуви и бикини зоната.
 • Не користете го производот доколку сте дијабетичар или ако имате ретиноиден третман.
 • Не употребувајте го восокот на кожа со проширени вени, гребнатини, рани или изгореници од сонце.
 • Не голтајте го производот. Во случај на проголтување консултирајте се со Вашиот лекар и покажете му го надворешното пакување.
 • Чувајте го подалеку од дофат на деца и од директна сончева светлина.
 • Не употребувајте дезодоранси, парфеми или било кои други козметички производи 24 часа после депилацијата.

НАШИ ПРОИЗВОДИ

© REMOVE е бранд на TredA. 2016⎪www.tredafmcg.com